Бившата близка приятелка на Мелания Тръмп - Стефани Уинстън Уолкоф, разказва за обтегнатите

...
Бившата близка приятелка на Мелания Тръмп - Стефани Уинстън Уолкоф, разказва за обтегнатите
Коментари Харесай

Нова книга дава поглед върху напрежението между Мелания и Иванка Тръмп |

Бившата близка другарка на Мелания Тръмп - Стефани Уинстън Уолкоф, разказва за обтегнатите връзки сред първата дама на Съединени американски щати и дъщерята на американския президент - Иванка Тръмп.  Иванка е заварена щерка на Мелания и плод на брака на Доналд и Ивана Тръмп.

Разкритията предстоят да бъдат оповестени на 1-и септември тази година в книга със заглавие „ Мелания и аз: Възходът и падението на другарството ми с първата дама “. В нея авторката в детайли разказва упоритите старания, които тя и Мелания са положили, с цел да не позволен Иванка да се появи на фотографията от встъпването в служба на президента Доналд Тръмп, заяви в сряда списание New York Magazine.

Част от признанията на Уолкоф гласят: " Всички бяхме изтощени и уплашени. Операцията " Блокирай Иванка " беше подла, само че Мелания я беше възприела за своя задача. Тогава смятахме, че Иванка не би трябвало да се трансформира в център на внимание при встъпването в служба на татко ѝ. "

Уолкоф е някогашен шеф по специфичните събития на списание Vogue и е в близкия кръг на Мелания повече от десетилетие. Организирала е събития като Met Gala и някои, свързани с встъпването в служба на Доналд Тръмп. Тя е първата служителка, която Мелания наема в Източното крило. Работи за първата дама без заплащане със статут на специфичен държавен чиновник, само че не за дълго. По-късно следствията около встъпването в служба на сегашния президент демонстрират, че изплатената сума на компанията на Уолкоф в действителност е близо 26 милиона $. Това разобличаване провокира раздор в връзките на Уолкоф и фамилията на Тръмп. Всъщност подизпълнители и снабдители си разпределят съвсем цялата сума с изключение на 1,6 милиона $. Така през февруари 2018 година Източното крило афишира, че „ е прекратило безвъзмездния контракт за услуги с госпожа Уолкоф “.

Служител на администрацията на президента разкритикува Уолкоф и я упрекна, че има държание, което е „ цялостната диаметралност на стила на госпожа Тръмп “, прибавя Си Ен Ен.

Според изказвания на Уолкоф, Иванка и съпругът ѝ - Джаред Кушнер, и двамата чиновници в Белия дом, постоянно са търсили възможности да подчинят и управляват Мелания и даже се пробвали да завземат офиси в Източното крило при идването на Тръмп на власт.

" Иванка бе безмилостна и бе решена да бъде Първата дама и щерка и да узурпира офис пространство, което се поставя на Мелания; дъщерята на президента целеше да бъде единствената жена, която се появява до него в общественото пространство ", написа Уолкоф.

Източник, който е очевидец на промяната на президентите Обама и Тръмп, отхвърля изказванието, че Иванка в миналото е била " на лов за офис в Източното крило ". Според него Иванка постоянно е работила по политически въпроси в Западното крило. " Знам, че милиони пъти в медиите се споделя лъжата, че Иванка се е опитвала да превземе Източното крило, само че това не значи, че тази информация е истина ", твърди източникът, представен от Си Ен Ен.

Друго обвиняване, което Уолкоф насочва към Иванка, е обвързвано с частния имейл сървър, който дъщерята на президента употребява по време на работата си по публични политически въпроси.

„ Иванка искаше от работните си контакти в Белия дом да ѝ пишат на личния ѝ имейл - това е безусловно същото престъпление, в което Тръмп упрекна Хилъри Клинтън по време на предизборната акция “, написа Уолкоф. „ Някой би ли скандирал „ Заключете я! “ поради персоналния сървър на Иванка? Едва ли. Използването на персонален имейл бе най-малкото лицемерно. Но семейство Тръмп си имаха свои правила и не се съобразяваха ", написа авторката.

В отговор на това обвинение представителите на Иванка настояват, че тя е кореспондирала през частен сървър, преди да бъде осведомена с вътрешните правила, и че нито едно от съобщенията ѝ не съдържа класифицирана информация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР